Нови 34 положителни проби с коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област през изминалите 24 часа, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби са общо 85, като резултати от тях стават ясни до 48 часа.

В община Кюстендил новозаразените с Ковид-19 лица са 21, в Дупница – 5, в Сапарева баня – 3, Невестино – 2, по един новозаразен с инфекцията има в общините Бобов дол, Трекляно и Бобошево.

 

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 27 лица. От тях 11 са на кислород и в по-тежко състояние. Предстои изписване на излекуваните.

 

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница са хоспитализирани 37 души. Двама от тях са на интензивно лечение, повече от половината от останалите пациенти са в тежко състояние. По-леките случаи ще бъдат изписани днес.

Към този час 66 лица са настанени за лечение в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил. Четирима от тях са интубирани и на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние. По-леките случаи ще бъдат изписани в рамките на днешния ден.