За изминалото денонощие новозаразени с Ковид-19 в Кюстендилска област са 64 души, съобщават от Областния кризисен щаб. Положителни проби за инфекцията са дали 53 лица от община Кюстендил, 10 души от община Дупница, има и един нов случай от община Бобошево. Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден са общо 140.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 57 души. Двама от пациентите са интубирани и в критично състояние, останалите са в тежко и средно тежко състояние.

Хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница са 29 лица, като в рамките на деня ще бъдат изписани шестима излекувани. Двама от настанените са в много тежко състояние.

В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са настанени за лечение 27 души. От тях 15 са в тежко състояние и на кислород, останалите са в средно тежко състояние.

Тази сутрин е починала 57-годишна жена от община Дупница. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на близките и семейството на починалата.