По данни на РЗИ новите случаи в област Кюстендил през изминалото денонощие са 89. Лицата, дали положителни проби за инфекцията, по общини са съответно: Кюстендил – 59, Дупница – 19, Сапарева баня - 4, Бобов дол – 2, Кочериново - 2, Бобошево - 2 и 1 нов случай в Невестино.

През вчерашния ден са били изпратени за изследване общо 139 проби от област Кюстендил.

„Има увеличаване на процента на заболели с Ковид-19 от персонала на ЦСПМ, но засега сме направили нужната организация и се справяме“, коментира директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Албена Рапатинска.

Директорът на РЗОК – Кюстендил д-р Сашо Котев отчете, че на този етап има 40 свободни легла в ковид отделенията на болниците в областта, при необходимост има готовност да бъдат разкрити още.

Хоспитализирани към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 50 души. Един пациент е интубиран и в критично състояние, други двама са в тежко, останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са настанени за лечение 17 души. Един от пациентите е интубиран и в критично състояние, петима други са в тежко общо състояние.

22 са хоспитализираните лица в Ковид отделението на МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003" – град Дупница. От тях шестима са в сравнително стабилно общо състояние, останалите са в тежко и предимно на кислородна терапия.