На 5 октомври 2020 г. от 18:00 ч. в залата на читалище „Пробуда 1961“ кв. „Колуша“, гр. Кюстендил ще се проведе концерт на Камерен състав „Ариозо” – Илиана Генева – сопран, София Мартинова – флейта и Стоян Мартинов – пиано.

Концертът „Звездна нощ” е един букет от любими класически произведения от италианския, испанския, немския, френския, чешкия и български класически репертоар на 19-ти и 20-ти век. Това разнообразие на произведения е подбрано с усет към богатата мелодия и хармоничния диалог в камерното музициране между тримата солисти. Между отделните творби е включено и кратко представяне на авторите, произведенията или интересни факти около създаването им (лектория), което допринася за образователната стойност на концерта.

Камерен състав „Ариозо” е формиран от млади музиканти с творчески изяви в България, Япония, Австрия, Германия и Италия. Събира ги любовта към камерното музициране и желанието да създадат нетрадиционен ансамбъл за интерпретация на произведения от световната и българска музикална литература, основан на професионализма и приятелството.