Само един е новозаразеният с коронавирус в област Кюстендил за изминалите 24 часа. Новият случай е на 51-годишен мъж от кв. „Изток“, информират от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Двама души, с доказана коронавирусна инфекция, починаха вчера следобед в болницата в град Кюстендил. Това са 61-годишният мъж от с. Богослов и 57-годишната жена от кв. „Изток“, които бяха в много тежко състояние. Областна администрация – Кюстендил изказва искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

От лечебното заведение съобщават, че други двама пациенти, с придружаващи заболявания, също са в тежко състояние. Към настоящия час пациентите, при които е потвърден COVID-19, са 9.

Доказаните случаи на коронавирусна инфекция в Кюстендилска област до момента са 173. Излекувани от тези лица са 90 души. От началото на пандемията в община Кюстендил диагностицираните с COVID-19 са 112 лица, в община Дупница – 26, в община Сапарева баня – 15, община Бобов дол – 7, община Кочериново – 7, община Невестино – 5 и в община Рила – 1.