На връх 24 Май всички деца в село Слокощица на възраст до 18 години получиха образователни игри и хранителни пакети.

Дарението се финансира от Фонд "Обединени срещу Ковид-19", чрез Арт Студио Любов. В организацията на събитието се включиха и доброволци от Инициативна група "За Слокощица".

"Включени са пакети с различни продукти, над 11 вида с общо тегло над 5 тона, а за младежите от селото сме приготвили специални изненади с обучителни игри, които целят в това време, в което ние сме притиснати да могат те да продължат своето израстване. Тази е причината, поради която избрахме днешния ден 24 Май 2020 г. да проведем тази инициатива." заяви Александър Сапаревски

Децата в Слокощица получиха хранителни пакети със захар, олио, боб, леща, брашно, грах, сол, пастет и ориз с общо тегло над 10 кг.

"Абсолютно полезна, защото хората са много доволни и благодарни за тази инициатива и мисля, че доста ще зарадваме всички и малки и родители" каза Венера Илиева кмет на село Слокощица.

 

снимка: Кюстендил Инфо - новини от Кюстендил и региона

"Много сме им благодарни в този труден период на Коронавируса, че получихме тези продукти, които ще ни влезнат в много добра полза в домакинството и за децата. Много им благодарим" допълни Мариана Атанасова жител на селото.

Освен хранителните продукти и образователните игри за малчуганите, жителите на село Слокощица ще извлекът и още ползи. Кашоните и пластмасовите опаковки останали след раздаването на помощта ще бъдат предадени, а събраните средства ще бъдат използвани за разкрасяване на селото.

"Това е най-доброто, което може да се случва с отпадъците. Не е вариант да ги хвърляме в кофите, защото така само отиват на сметищата и нищо повече. Може да се изкарат пари от отпадъците и да се използват за направата на детски площадки, да се обновяват спирки, да се закупуват кошчета. Просто може да се използват за нещо добро"

Събраните средства от отпадъците ще се използват за разкрасяване на село Слокощица. На 30 и 31 Май предстои да се работи по детска площадка, да се боядисват автобусните спирки и парапети.