Красимир Иванов рисува от както се помни. Навремето е работил като художник по заводите, а сега рисува на свободна практика. Преди около седмица му хрумнало, че може да направи изложба на терасата на ателието за да показва карините си на минувачите.

"Идеята за тази изложба се породи по време на карантината, всъщност преди една седмица някъде. Имах нарисувани картини, а по време на изолацията няма къде да ги давам. Галериите са затворени и реших да ги сложа на балкона, хората да ги гледат, те са за тях. Коментират, на някои им харесват на някои не им харесват. Питат и за цени. Както на всяка изложба, ако има желание някой може да си купи, отстъпки правя, за това има и по-малки картини." коментира автора на изложбата Красимир Иванов.

Макар и малко на брой, минувачите по улица Гороцветна са заинтригувани от нетрадиционната изложба на балкона.

"Харесва ми това, че е точно тука и в това положение на нещата много добре звучи. И всеки преминаващ естествено ще я възприеме и хареса." каза преминаващият Емил Ангелов.

снимка Кюстендил Инфо - новини от Кюстендил и региона

Много е красива. Много красива с изящен вкус мога да кажа. Това е много хубаво направено според мен и с голяма фантазия." каза Бинка Иванова

"Мисля, че е супер идея и е прекрасно. В тая ситуация е перфектно. Много добър вариант, радвам му се, познавам го, съседи сме, добър човек. Много добре изглежда, хората минават, заглеждат се, радват се." разказа Бойко Станков - съсед на художника.

Художникът Красимир Иванов рисува предимно пейзажи и натюрморти, както и портрети по поръчка. Негови картини се продават по изложби в страната и чужбина.