След постъпили множество сигнали до Община Кюстендил от производители на разсад за зеленчуци и овощни фиданки е взето решение да се отвори животинският пазар. На място при спазване на всички хигиенни изисквания ще се продават само разсад и фиданки. Няма да могат да се продават хранителни продукти и семена.

Желаещите трябва да изпратят заявка до адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на страницата на Община Кюстендил във фейсбук. Заявката трябва да съдържа три имена, адрес и телефон за контакт и трябва да бъде изпратена до 17 ч. на 7 Април 2020 год.

"Там и продавачите и купувачите ще бъдат с маски. Категорично! На всеки час продавачите ще дезинфектират собственоръчно масите под контрола на колегите от общинското звено. В края на деня ще се дезинфекцират всички маси изцяло отново от хората които са излезли, за да могат на другия ден отново дезинфекцирайки ги да предложат продукцията си. Важен сезон, искаме тези хора да реализират продукцията си, домашните ни градини да бъдат засадени, защото земята ни храни." заяви кметът Петър Паунов"

При спазване на изискванията за отстояние, на пазара могат да бъдат разположени около 40 маси. В случай, че заявките са повече, ще бъде теглен жребии с номерата на заявките и производителите ще бъдат разделени да продават в различни дни.