Община Кюстендил бе отличена с награда за устойчивост и прогрес на събитието "Здравен туризъм в България“, проведено в Берлин.

Наградата прие заместник кметът Светослав Василев лично от Тобиас Биленщайн – председател на ЕСПА и ръководител на проекта „По пътя на римляните“, в който Община Кюстендил е партньор.

фотограф: Ярослав Ставрев - Студио Видеограф

На награждаването присъстваха още посланикът на България в Германия – Н. Пр. Елена Шекерлетова, главният управител на Германо - Българската индустриално - търговска камара д-р Митко Василев и неговият заместник - Кармен Щрук, директорът на Българския културен институт в Берлин - Борислав Петранов, главният секретар на Европейската СПА асоциация - Чила Мезоси, председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм - Сийка Кацарова.

снимка: Община Кюстендил

Събитието предлага възможност за запознаване на професионална немска публика с възможностите за здравен туризъм и е в рамките на посещението на Светослав Василев и Валентин Господинов – директор на ХГ "Владимир Димитров – Майстора“ в Берлин за откриване на изложба за съвременно изкуство "Художници от Кюстендил“.