НЧ "Братство 1869" обявява регламента на Тринадесетия Международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2019, който ще се проведе в периода 28 – 30 юни 2019 г. Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" и се провежда под пaтронажа на кмета на общината - Петър Паунов.

Този конкурс се утвърди като форум, който дава поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от страната и чужбина, които да покажат богатството на своя фолклор.

Целта му е да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи.


Конкурсът е включен в Програмата за подпомагане на деца с изявени дарби, приета от Министерски съвет, по която ще бъдат отпуснати 3 едногодишни стипендии за индивидуални изпълнители по народно пеене от 14 до 17 годишна възраст.
В журито на конкурса са поканени едни от най-изявените имена в българската народна музика като доц. Георги Петков, Олга Борисова, Даниел Спасов и Милен Иванов, Бинка Добрева, Александър Райчев, Валери Димчев и др.

фолклорен конкурс "Пауталия"