Изтече крайният срок за участие в Дванадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо  Иванов” - Кюстендил 2018, чиито организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”. Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.  В него могат да участват автори от цялата страна.

Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

В анонимната надпревара тази година заявиха участие 312 поети с 936 стихотворения. Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Председател Димитър Христов – секретар на Съюза на българските писатели, и членове - литературният критик Константин Еленков, Пламен Анакиев - редактор и издател, и кюстендилските поети Благой Ранов и Методи Джонев.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май и ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалището": www.bratstvokn.org.

Официалното награждаване ще бъде на 30 май от 18:00 ч. в читалище „Братство 1869”, зала „Велики учители”.