Огнян Цолов - Оги

Стотици фенове на рок групата "Фактор" пяха заедно с музикантите по време на концерта по случай празника Кюстендилска пролет. Музикантите от "Фактор" закриха тържествата по случай празника на града, а феновете имаха възможността да чуят както старите хитове на групата, така и песни от новият им албум. Рок легендите се бяха погрижи ли феновете да имат възможността да си купят дискове, плакати, фланелки и др., а най-голямо впечатление направи флаш памет с формата на китара на която са записани над 180 песни на групата.

"Чувството да свирим след толкова години в Кюстендил е неописуемо. Страхотно изживяване. Празника е от дълги години и до колкото знам само в Кюстендил се чества." изрази емоцията си Йордан Стаменков - барабанист на групата, който от двайсетина години живее в САЩ

Група "Фактор" за последно са имали концерт в Кюстендил през далечната 1989 година в бившото вече кино "Фестивал" известно още като "лятното кино".

"На един приятел от казармата жена му е победителка от конкурса Мис Кюстендилска пролет преди много години, та се учудвам, че конкурса е все още активен и то в пълния си блясък. Това е една хубава традиция да събере хората, да поднесе емоции и да се повеселят." разказва Огнян Цолов - Оги - вокал на групата. "В Кюстендил съм идвал не само на гости на Данчо Стаменков. Това е един приятен хубав град, спокоен, с минерални изворчета, град с хубави хора."  допълни Оги.

Кюстендилските фенове на "Фактор" бяха доволни, че имат възможността да се докоснат на живо до музиката за групата.

"Дошъл съм на концерта, защото това е група от моето време. Много ги харесвам.",  "Харесвам групата и съм тук за да ги чуя на живо, още повече че барабанистът е от Кюстендил. Бил съм на няколко концерта и тук като са идвали и в София.", "Незнаех коя ще е групата. Току що-прочетох. Одеве минах от тук и ги слушах, настройки си правеха някакви. Харесват ми. Хубаво свирят." бяха част от коментарите на кюстнедилци дошли на площада във ветровитата вечер.

Кюстендил се оказа града с първия концерт от националното турне на рок бандата, с което се промотира новият албум на групата.