Подписка с 440 подписа внесоха треньорът Николай Николов – Чезето и представитерли на Иницативен комитет в централата на ГЕРБ в Кюстендил. Подписката е за оставката на президента на ФК Велбъжд Васил Русаков, който е съветник от ГЕРБ.

„Действително, както говорихме и с г-н Иво Саев, общински съветник и председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности, партия ГЕРБ нищо не може да предаде на Васил Русаков, тъй като е частен клуб. Все пак нашата подписка беше приета, ще се разгледа, каквото може хората ще помогнат. Не искаме да обръщаме проблема на политическа основа. От своя страна Иво Саев бе категоричен, че ПП ГЕРБ няма нищо общо с футболния клуб.

„Това че по някакво стечение на обстоятелствата, г-н Русаков е президент на отбора, не го прави от ГЕРБ. Това е дружество с нестопанска цел и тук не е мястото, където да решаваме тези проблеми. Не сме Футболен съюз. Тук можем да си говорим за политика, но не и за футбол. Подписката я взех, за да я разгледаме неформално. Кога ще стане това, не мога да кажа, все още сезонът е отпускарски, от друга страна започна и парламентарната сесия„ допълни Иво Саев.

В същото време продължава и акцията по събиране на заявления от родители, с които да станат членове на клуба и така да могат да свикат събрание.

„Ще продължим със стачните действия, ако трябва този път ще излезем пред общината. Крайната мярка е, нещо, което никой не го иска, да се спрат децата от участие в първенствата или пък да се разделят и да се направи нов отбор. Това обаче ние като родители, не искаме да се стига до там, всеки иска да се развиват. А пък мъжкия футболен отбор е лицето на този град и за нас лично е срамно, той да бъде в Окръжната група. Кюстендил като град е дал много за футбола в България. Няма как и да се обърнем към БФС, тъй като това е органът, организиращ първенствата. Не може да каже на г-н Русаков, станете и се махнете. Те могат да ни кажат да си направим нов клуб, но аз не искам да разделяме децата. Спомням си, че преди пет години дори имаше три, но това не е целта. Управлението обаче на този същия господин, доведе до намаляване броя на децата в школата и дори продължават да се отказват“, коментира треньорът Николай Николов