Стари мобилни телефони и смартфони събират КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов" и СНЦ „Младежки форум 21 век", за коледна благотворителна кампания в подкрепа на деца, чиито родители са загинали на работното място. Апаратите могат да се донесат при нас в офиса на КНСБ срещу полицията, каза председателят на кюстендилската структура Яни Георгиев.
Подпомагат се 50 деца с по 40 лв. на месец. За изплащане на месечните стипендии на деца в неравностойно положение са необходими по 2000 лв. на месец и по 20 000 лв. на година (за 10 месеца). Осигуряват се официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти. Благотворителният фонд изплаща еднократни дарения на уязвими лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение на тежки заболявания и други.
В същото време в България има около 12 млн. мобилни телефони, над 8 млн. от които не се използват. Точно по този начин техните притежатели могат подпомогнат една благородна кауза и да донесат повече сигурност и усмивки на 50 български деца.
Дарителската акция се организира по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства „Реусум Фъндрайзинг" на „Секънд Лайф Електроникс" ЕООД. Дарените мобилни апарати ще бъдат оценени от фирмата партньор, която ще преведе финансовите средства по сметка на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов". За телефони, чиято стойност е 0 лв., фирмата оценител ще добави 1 лв., подкрепяйки благотворителната акция.
Ще бъдат приемани всякакви мобилни телефони и/или смартфони, независимо дали работят или не, дали са с или без батерии, надраскани, запазени или счупени. Кампанията ще продължи до края на месец януари 2014 г.

Файл:Several mobile phones.png