Вчера, около 17.00 ч., две жени на 44 и 47 години нападнали в района на пазара в Кюстендил 30-годишна жена, упражнили сила и й отнели дамската  чанта,  в която имало 80 лв. След подаването на сигнала в полицията са предприети незабавни действия. Установени са извършителките на грабежа, едната е задържана с полицейска заповед, по-младата успяла да се укрие. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.

39-годишен жител на Сапарева баня е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница за повреждане и унищожаване на чужда собственост – повредил е метална ограда на имот в Сапарева баня. Служителите на реда са го установили и задържали часове след подаването на сигнала. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил, са оказали техническа помощ по 2 сигнала – отстраняване на паднали дървета на улици в Кюстендил. Екип на РСПБЗН – Дупница, е гасил пожар, възникнал в товарен автомобил на АМ „Струма“ – при 57 км. Причина за запалването е техническа неизправност. Унищожена е лява гума на предна ос. Няма пострадали.