Вчера в РУ Кюстендил е подаден сигнал за взломно проникване в жилище в кв. „Герена“ в града. При извършения оглед от дежурна полицейска група е установено, че имуществото е разхвърляно, собственикът не съобщава за липси. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера е възникнал пътен инцидент в района на с. Пастра, общ. Рила, между л.а. „Ленд Роувър“, управляван от 53-годишен мъж от Дупница,  и автобус „Ивеко“, управляван от 36-годишен от с. Горно Драглище.

Пострадалите пътници от автобуса и водачът на лекия автомобил са закарани в Благоевград за оказване на медицинска помощ. 71-годишна пътничка от автобуса е закарана за лечение в столична болница със съмнение за черепно-мозъчна травма, 40-годишен е с фрактура на носа, останалите пътници от автобуса са с по-леки наранявания, оказана им е помощ и са освободени от здравното заведение. Водачът на лекия автомобил е настанен в благоевградска болница с фрактура на ключица, крак и 6-7 ребра, без опасност за живота е. Тестовете на водачите на двата автомобила за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили екипи на РСПБЗН вчера в областта. Единият от тях е нанесъл щети – в производствен цех за бельо в Дупница са унищожени поточна линия машини за полиестерна вата, таван 300 кв. м, материали, готова продукция, дограма, ролки плат. Спасена е останалата част от сградата и 500 ролки плат. Причините за възникването на пожара се изясняват в рамките на образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.