През изминалата нощ полицейски екипи от Дупница са установили в района на с. Червен брег л.а. „Порше Кайен“, откраднат в Пловдив. Сигналът от ОДМВР Пловдив е подаден към колегите им от другите дирекции в страната малко след 17.00 ч. вчера. При предприетите специализирани действия служителите установили около 22.00 ч, че издирваният автомобил е навлязъл на територията на ОДМВР – Кюстендил, последвало е преследване, изведени са и допълнителни екипи от полицейски служители и към 1.00 ч автомобилът е установен в землището на с. Червен брег. Водачът е успял да се укрие. Работата по продължава, уведомена е прокуратурата.

Вчера служители от РУ Бобов дол са установили и задържали извършител на кражба от жилище в града няколко часа след подаването на сигнала. 21-годишният извършител е откраднал  мобилен телефон и аудио плеър, телефонът е открит и иззет от него.

Задържаният е известен на полицията и с други противозаконни деяния, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.