37-годишен жител на гр. Бобошево е задържан в края на миналата седмица  с полицейска заповед от служители на РУ Дупница за притежание на наркотично вещество. Служителите извършили проверката в центъра на града, от 37-годишния са иззети 3.5 г канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.
2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол.48-годишен е управлявал л.а. „Сузуки“ с 1.32 промила алкохол в издишания въздух; 26-годишен е управлявал мотоциклет с 2.46 промила алкохол в издишания въздух. Проверките са извършени по ул. „Страхил Войвода“ и в района на автогарата в града. За случаите е уведомен дежурен прокурор.
2 извършени кражби са заявени в полицията в края на миналата седмица – в Кюстендил от къща са откраднати 4000 лв. и златни накити, в с. Яхиново от къща са откраднати 300 лв. и златни накити. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства в РУ Кюстендил и РУ Дупница. Уведомени са дежурни прокурори.
15-годишен неправоспособен водач на мотоциклет е с опасност за живота след ПТП, възникнало на 11 октомври в 2.15 ч. Водачът е загубил контрол над мотоциклета и е паднал на пътното платно на ул. „Родопи“ в Дупница.Настанен е в столично здравно заведение. Служителите установили, че мотоциклетът е без регистрация. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.
Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в къща в с. Трекляно в края на миналата седмица. Пострадал е 79-годишният собственик. Настанен е за лечение в столична болница. При пожара са  изгорели 90 кв. м покривна конструкция и покъщнина. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил.