Вчера в РУ Бобов дол е постъпил сигнал от76-годишен мъж, че е извършена кражба от жилището му на 120 лв. Предприети са незабавни оперативно издирвателни действия и извършителите са установени – двама младежи от града, единият е непълнолетен, другият е на 19 години. Пълнолетният е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Бобов дол. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Бобов дол е постъпил сигнал от гражданин за отровено куче на ул. „Н.Вапцаров“ в града.Местопроизшествието е посетено от дежурна полицейска група, мъртвото куче е без маркировка и засега с неустановен собственик. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера са регистрирани 3 случая на повреждане на чужда собственост – счупени са стъкла на 2 автомобила в с. Овчарци и на 1 автомобил в землището на с. Долистово. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи на РУ Дупница и РУ Бобов дол, започнати са досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Бобов дол е заявена кражба на около 10 кг зеленчукова продукция от градина в с. Долистово, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са обслужили 2 сигнала за оказване на техническа помощ, гасили са 1 пожар. Пожарът е възникнал в района на с. Невестино – запалила се е цистерна, превозваща мазут. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, изгорели са 2 гуми на цистерната, няма пострадали хора. Причините са в процес на изясняване.