Вчера са заявени 2 извършени престъпления - в Дупница е повреден преден капак на л.а. „Мерцедес“, който е бил паркиран в жк „Бистрица“, при извършения оглед на място е установен проектил от куршум в предния капак на автомобила; в с. Раждавица е демонтиран прозорец на втория етаж на училището, откъдето е проникнато в сградата. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Дупница и РУ Кюстендил. Уведомени са дежурни прокурори.

Вчера при ПТП е пострадала 54-годишна пешеходка. Тя е била блъсната на пешеходна пътека на ул. „Андон Величков“ в Дупница от л.а. „Тойота“, управляван от 59-годишен водач. Пострадалата е настанена в дупнишка болница със счупен лумбален прешлен. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера е възникнал пожар в комбайн в с. Шишковци по време на жътва, пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил. Унищожени са ел. инсталацията, 12 гумени съединения и 7 ремъка. Пожарът е причинен от удар на камък в ножовете на машината, който е произвел искра. Спасени са 70 дка житен масив и комбайна.