Вчера служители на РУ Бобов дол са задържали 18-годишна жена от Благоевград, която при посещение в затвора в града е укрила в панталон за затворник 13 грама хероин. Сигналът в полицията е подаден от затворническите власти. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица са започнати 4 бързи полицейски производства в РУ Дупница – срещу47-годишен мъж, извършил кражба от търговски обект на 2 бутилки алкохол; срещу двама водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол и упойващи вещества; срещу 57-годишна жена, извършила кражба на хранителни продукти от търговски обект в града.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на кухненска техника и инструменти от вила в с. Баланово; в РУ Кюстендил е заявено повреждане на л.а. „Фолксваген“ на паркинг на ул. „Раковски“ и счупени огледала на 9 автомобила на паркинг пред жилищна сграда на бул. „Македония“ в града. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Материални загуби е нанесъл пожарът в Дупница, местността „Савака“, горял е сеновал, унищожени са 1000 бали сено и 100 кв. м покривна конструкция. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, няма пострадали хора. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване.

При пожар в апартамент в Кюстендил е леко пострадала 70-годишната обитателка, горила е отпадъци в жилището на площ около 1 кв. м. Евакуирана е от противопожарния екип и е закарана в ЦСМП за оказване на помощ. Изписана е от болницата след обработени засегнати от огъня пръсти на ръцете.