Вчера кюстендилски криминалисти са задържали 34-годишен посредник в осъществяването на телефонни измами. Задържаният е от с. Коняво, при последвалата работа е признал че това е за него четвърти случай, в който извършва куриерска дейност. Той публикувал телефона си в интернет, като търсещ работа. Така бил нает за дейността. Взетите от указани по телефона места пакети, съдържащи пари и ценности, носел в столицата и ги оставял на различни места, посочени от телефонния му наставник.

Вчерашната жертва е 72-годишен кюстендилец. Той бил въведен в заблуждение, че оказва помощ на полицията за залавяне на престъпници. При получаване на обаждането от престъпниците им съобщил, че има само 2000 евро. Обещал да остави пакета с парите на посоченото от тях място – паркинг в центъра на града. Докато се приготвя, се усъмнил, че може да стане жертва, обадил се в полицията. Последвали незабавни действия и служителите задържали посредника в момента на вземане на плика. Задържаният е признал, че за тази си дейност получавал по 200 лв. хонорар.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 50-годишен мъж от Сандански за притежание на акцизни стоки без български бандерол. Проверката на л.а. „Нисан“ е извършена на ГП Е 79, в автомобила са открити 151 кг нарязан тютюн без български акцизен бандерол. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница за престъпление против данъчната система, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при ПТП в Дупница е пострадала 67-годишна пешеходка, тя е била блъсната от л.а. „Дачия“, управляван от 38-годишен водач. Жената е блъсната на ул. „Христо Ботев“ в града. Настанена е в болница с фрактура на ръка. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Двама водачи, управлявали след употреба на алкохол, са установени вчера в Кюстендилска област. Единият е проверен в Кюстендил, той е 65-годишен, дрегерът е отчел 2.70 промила алкохол в издишания въздух, другият е 32-годишен благоевградчанин, проверен е от дупнишки полицаи, неговият резултат е 1.21 промила алкохол. Пияните водачи са задържани с полицейска заповед за по 24 часа.По случаите са започнати бързи полицейски производства.