Вчера служители на РУ Кюстендил са установили в центъра на града двама младежи с наркотично вещество, от тях са иззети 16 грама канабис, видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Единият е на 21 години, другият – на 19. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в района на с. Мламолово е възникнало ПТП между 2 леки автомобила „Мерцедес“, пострадал е водачът на единия, оказана му е медицинска помощ от ЦСМП, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН вчера в Кюстендилска област, 2 от тях са нанесли щети. В с. Драговищица е изгоряло бунгало, спасена е от пламъците 500 кв.м овощна градина, причините за пожара изяснява РУ Кюстендил; в замлището на с. Мламолово са унищожени от пожар 4 дка широколистна гора и 4 дка лесонепригодни площи. Противопожарният екип е спасил от опожаряване 20 дка широколистна гора. Пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън.