Снощи кюстендилски полицаи са задържали с полицейска заповед 50-годишен водач на л.а. „Тойота Корола“. При извършването на проверка водачът категорично отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, пожелал да даде кръв. Закаран е в ЦСМП и малко преди да му бъде направена манипулацията, хукнал да бяга, нанася удари на застигналия го в двора на здравното заведение полицай. Полицаят е с травма в областта на рамото и с изкълчен палец. 50-годишният шофьор е в ареста на РУ Кюстендил, преди това му е взета кръв за анализ. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е получен сигнал от собственика на 2 овчарски кучета, че са отровени в с. Смочево. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група и в присъствието на ветеринарен лекар, започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са започнати вчера в РУ Дупница срещу водачи на МПС, управлявали след употреба на наркотични вещества, проверките са извършени на ГП Е 79 с техническо средство, единият водач е на 33 години и е от Благоевград, взета му е и кръв за анализ, другият е на 28 години и е от Дупница. За случаите е уведомен дежурен прокурор.