ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 10 МИР - Кюстендил и тръгва към изборите на 9 юни със силен отбор от професионалисти и утвърдени личности. Водач отново е Христо Терзийски - народен представител и бивш министър на вътрешните работи. Документите за регистрация в Районна избирателна комисия днес внесоха областният координатор Даниел Данчев и част от листата.

На второ място в листата е досегашният народен представител от Дупница Радослава Чеканска, която е педагог по професия. Трета е Михаела Крумова от Кюстендил - общински съветник и председател на местната структура на ГЕРБ. Под номер четири е Любомир Георгиев от Сапарева баня - общински съветник и предприемач. Пети е Иван Каназирски от община Бобошево - експерт по сигурност, с юридическо образование.

В листата на ГЕРБ, освен познати и утвърдени лица, има и нови личности. В тази кампания коалицията залага също на млади, образовани и доказали се в своята сфера хора. Както и досега, кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ - СДС са местни, свързани са с област Кюстендил, живеят или работят в родните си места.

Едно от новите лица в листата е Мартин Кавдански от Дупница -професионален футболист и представител на младежката структура. На седмо
място също е млад човек - Моника Стоичкова от Бобов дол, управител на транспортна фирма. На осмо място е Таня Иванова, която е психолог, от дамската структура на ГЕРБ и представител на най-малката община в България - Трекляно.