прессъобщение

Кристиян Иванчов е общата кандидатура за кмет на Кюстендил на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Това бе обявено на специално събитие, което се проведе в града.

Гости на официалното представяне бяха зам.-председателят на Народното събрание – Никола Минчев, народният представител от МИР Кюстендил Георги Стамов, областният управител на София – Вяра Тотева, кандидатът за кмет на Благоевград от коалицията Методи Байкушев, областният координатор на „Продължаваме промяната“ за Кюстендил Любомир Терзийски, членовете на местната организация „Промени Кюстендил“. 

На събитието присъстваха още кандидати за общински съветници от коалицията, кандидати за кметове на малките населени места в общината и кандидат-кметове за останалите общини в кюстендилска област, както и множество граждани и симпатизанти.

Кандидатурата на Кристиян Иванчов за кмет на Кюстендил от „Продължаваме промяната – Демократична България“ бе обявена от народния представител от МИР Кюстендил – Георги Стамов:

„Кристиян Иванчов стана част от „Продължаваме промяната“ преди повече от година – беше, и е, неизменна част от нея. Той има качествата да бъде лидер, които е трупал през годините и е доказал, че може да работи в екип. Кристиян постоянно е с нас, постоянно е сред хората. С него сме дискутирали много относно развитието на Кюстендил, а през последните две кампании за парламентарни избори, когато беше кандидат за народен представител, сме прекарвали заедно 24 часа в денонощието, работейки и обсъждайки, какво може да бъде направено, за да живеят по-добре хората. Стигнахме до заключението, че трябва да променим нещо. Точно в тези разговори се зароди и идеята той да бъде нашият кандидат“, каза при представянето на кандидатурата на Кристиян Иванчов народният представител от МИР Кюстендил Георги Стамов. 

Кристиян Иванчов е роден и израснал в Кюстендил. Завършва средното си образование в професионалната гимназия по туризъм в града. Магистър е по право. Той започва своята кариера в банковата сфера, където трупа дългогодишен опит. По-късно стартира своя компания и се утвърждава като успешен бизнесмен в сферата на туризма. 

Иванчов работи отдадено в двете кампании за парламентарните избори през октомври 2022 и през април 2023 г., когато е кандидат за народен представител от листата на „Продължаваме промяната“ за Кюстендил, а от юли 2023 г. е заместник областен управител на Област Кюстендил - и в краткото време, в което изпълнява длъжността показва как трябва да се работи за решаване на проблемите и осигуряване на по-добрите условия на живот на жителите на областта. 

По време на официалното представяне пълната подкрепа за кандидатурата на Иванчов от страна на „Продължаваме промяната – Демократична България“ изрази зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев: „Кристиян има нашата политическа подкрепа – на всички от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, които заставаме зад него. Но най-важното – той има качествата, има и възможността, да убеди кюстендилци, че той е подходящият бъдещ кмет на града – и ще бъде. Успех, Кристияне, имаш подкрепата на всички нас!“, каза Минчев. 

Зам.-председателят на Народното събрание сподели пред множеството присъстващи в залата кюстендилци и гости на града, че най-честите проблеми, които споделят хората при срещите си с народните представители, са свързани с местната власт: „Но най-хубавото е, когато във взаимодействие работят местна, изпълнителна и законодателна власт – а тук имаме един кандидат, който може да обедини всичко това в себе си, защото Кристиян е зам.-областен управител – т.е. от изпълнителната власт. Бил е вече съветник на Георги Стамов в НС – т.е. от законодателната власт, а след 2 месеца ще бъде и участник в местната власт – и това със сигурност ще бъде една много добра предпоставка проблемите на Кюстендил да се решават по възможно най-добрия начин във взаимодействие между отделните институции“, категоричен бе Никола Минчев. 

„Тази вечер поставяме началото на новия път, по който ще поеме Кюстендил след изборите на 29 октомври“, с тези думи се обърна Кристиян Иванчов към препълнената зала при своето представяне. 

"Точно днес, на този светъл празник, с вас поставяме това начало. Началото за превръщането на Кюстендил в града, в който искаме да живеем. Град, в който децата ни имат достъп до качествено образование. Град, в който семействата ни имат достъп до качествено здравеопазване. Град, в който всеки един от нас може да живее спокоен и щастлив живот. И е важно да осъзнаем, че само заедно, рамо до рамо, можем да постигнем това“, заяви Кристиян Иванчов.

Той очерта приоритетите, по които ще работи, един от основните сред които – решаване на трупаните с години проблеми във ВиК-сектора. Иванчов посочи, че в качеството си на зам.-областен управител е провел редица срещи с ръководството на „Кюстендилска вода“ в лицето на инж. Марио Нешев, както и с МРРБ и регионалния министър Андрей Цеков, в резултат на което планът за стабилизирането на „Кюстендилска вода“ е бил приет от „Български ВиК Холдинг“ в края на месец август и предстои неговото финално одобряване от МРРБ, което се очаква до края на месец септември:

„Това обаче е само една малка победа, защото ВиК-услугите в Кюстендил обслужват 120 хиляди души в областта, които заслужават да живеят в нормални условия. Ето защо ще продължавам да работя приоритетно по проблемите с водоснабдяването“, каза Иванчов. 

Сред основните акценти в представянето му бяха още развитие на икономиката и привличане на инвеститори, приоритетна работа на местната администрация в услуга на бизнеса, развитие на туризма, развитие на културата и достойно представяне на историята на града, равен достъп до качествено образование и здравеопазване, както и ефективно работеща администрация – а Иванчов даде своето уверение, че служителите на общинска администрация не трябва да се страхуват за своите работни позиции. 

Кандидатът за кмет на Кюстендил на „Продължаваме промяната – Демократична България“ посочи още, че в програмата, която разработва със своя екип, ще бъде отделено специално място на сектор земеделие и животновъдство. 

„Зад мен стои страхотен екип от амбицирани, можещи, мислещи хора. Хора, водени не от личните си интереси, а от интереса на града ни. Екип, с който сме готови и ще работим от първия ден – и идваме с решенията, защото нямаме никакво време за губене. Екип, с който ще положим всички сили да превърнем Кюстендил в град, който се развива. В град, в който децата ни остават, а родителите ни живеят достойно старините си! Град, в който ще работим рамо до рамо с вас и град, в който се чува гласът ви! Вашият глас! Можем и ще го направим!“, каза на финал Кристиян Иванчов. 

Събитието се проведе под мотото „Ключът към промяната на Кюстендил е в твоите ръце“, а всеки един от гостите на официалното представяне на кандидатурата на Кристиян Иванчов за кмет на Кюстендил получи символично ключ към промяната. Иванчов също получи ключ от членовете на местната организация „Промени Кюстендил“, с който "да отключи общината" след местните избори.