Слави Кашкин
кандидат за общински съветник
Община Кюстендил

име и фамилия: Слави Петров Кашкин
образование: Бакалавър, Икономика на Индустрията от Стопанска Академия „Д. А. Ценов“, град Свищов
професионален опит: Старши Експерт в ТСБ Югозапад, отдел Статистически изследвания, както и опит от 4 години в спортната сфера като треньор по кикбокс.
политическа принадлежност – членство, предишен мандат, симпатии, подкрепа от партия: Независим кандидат за общински съветник, нежелаещ и невиждащ смисъл от политическо обвързване. За 30 години партиите показаха, че не работят за народа и по тази причина не желая обвързване с тях.

 

 

Защо се кандидатирате?

Кандидатирам се по ред причини видях, че само с организациите на протести и участието в тях няма да се променят нещата. Промяната трябва да започне от самите нас като взимаме решения и предприемаме самите действия, за да се случи промяната. Една от причините да се заема с тази отговорност е, че искам да покажа на себе си и на хората, че независим кандидат може да спечели и може да бъде промяната. Искам с тази моя стъпка да дам пример, че не е необходимо да си подкрепен от партия, за да вземеш участие на изборите. Нека все повече млади хора разбират, че от нас зависи в каква посока ще поемат нещата и в каква посока ще се развие града ни, и не само, а и цялата страна.

Не изключвам протестите като средство за промяна, те са индикатор, че нещо не върви, индикатор за будни хора готови да дадат от времето си, да откраднат от личното си време и да го предоставят на каузата, която са предприели да защитават. Хората, с които се запознах по време на протестите свързани с лошия стандарт на живот, високите цени, след това протестите срещу стратегията за детето (които продължават и до днешна дата) са едни изключително будни и целеустремени хора, които ми дават надежда и ме зареждат от своя страна с енергия, която ми дава сили да се боря. Да търся начини за промяна към по-добро. Благодаря ви, приятели, наистина има надежда, щом има още хора като вас! И по тази причина не изключвам протестите като средство за промяна, по-скоро те са едно от зъбните колела, което задвижва следващото зъбно колело. Като споменах енергия, другия фактор, който ме зарежда е моето семейство, то е другата причина да се кандидатирам. Аз като баща съм длъжен да направя всичко възможно моите деца да живеят в един по-добър град, в един по-стабилен икономически град. Следващата причина е спорта. Като човек занимаващ се активно със спорт от 12 годишен, съм запознат с нашето спортно минало, бих казал славно, и съм свидетел на разрухата на спортните зали в нашето настояще. А това е недопустимо неглижиране и абдикиране от спорта. В тази насока, както и в много други трябва да се работи.

Ще добавя и още една причина и ще спра дотук, защото те са много, а не искам да ви отегчавам.

Болно ми е, особено когато пътувам из област Кюстендил и виждам празните села, съборените огради, селските училища, в които някога са ехтели детски гласове, а сега се чува само ехото от падащата мазилка. Е как тези ред причини да не ме накарат да поема тази отговорност кандидат за независим съветник.

Как виждате Кюстендил в момента?

Виждам Кюстендил, като град с много възможности, които не са развити и не са разработени.

За съжаление виждам и неспиращата вълна от хора, които след като завършат гимназиите, излизат от родния си град и само много малка част от тях остават. Тази тенденция се наблюдава не само при младите, а при всички възрасти, постоянни вътрешни миграции към столицата и други по- големи градове, както и емиграции към чужбина. С няколко думи, виждам го празен.

Кое трябва да се промени в Кюстендил лично според Вас?

Много неща. Като се започне от начина на управление, на контрол на местните органи, на промяна в начина на търсене на големи и малки инвеститори, тъй като лично аз не виждам големи промени в тази насока, чистотата в града, уличните животни, зоопарка ни, който е една от емблемите на града и е в окаяно състояние от дълги години. Много неща трябва да се променят. И самите ние като граждани трябва да се променим към насока вземане на отговорност, по-добра етика и култура и да станем по-смели в изразяването на мнението си, идеите и вижданията си публично, а не само във фейсбук. Като цяло тези неща важат за всички Българи.

Кое ще е първото нещо, което ще направите, ако бъдете избран?

Разбира се, че ще работя в насока реализирането на целите, които сме си поставили с моя колектив. Първото нещо трябва да е приемането на еднократна помощ осигурена от Общината при раждане на 1-во и 2-ро дете, при навършено пълнолетие и завършено средно образование на родителите. Трябва да е приоритет демографския проблем, който е на национално ниво. Все пак България я прави не само територията, а и самите Българи в нея. И за това за мен най-важния приоритет са Българчетата.

В каква посока ще работите, ако бъдете избран?

Посоката е именно целите, които мисля да се изпълнят: - Еднократна помощ осигурена от Общината при раждане на 1-во и 2-ро дете при навършено пълнолетие и завършено средно образование на родителите. - Създаване на екип за активна работа с цел привличане на външни инвеститори в Общината. - Реализиране на проекти, имащи за цел възстановяването на изоставените спортни обекти в града. - Свикване на местни референдуми при взимането на важни решения, касаещи пряко съгражданите ни. - Срещи с граждани и представители на местния бизнес с цел разискване и решаване на ключови за града въпроси.

Какво очаквате да постигнете и в какви срокове, ако бъдете избран?

Смятам да изпълня всички заложени по-горе цели, а сроковете са субективен фактор, колкото по-рано, толкова по-добре.

Кой въпрос искахте да ви зададем и как щяхте да отговорите?

Въпроса който искам да ми бъде зададен е въпроса, който ме мъчи и не излиза от главата ми, а именно, Българския народ ще се стопи ли толкова много, че да изчезнем от глобалната карта след време?

Бих отговорил така. Да, знаем всички, че вече България наброява малко над 6 милиона души и да, знаем, че ако не вземем сега и от тука на сетне конкретни, реални мерки това може да се случи. Но аз се надявам и вярвам, че България ще пребъде с вяра и с необходимите усилия ще оцелеем и в тази поредна битка. Защото Българския народ е имал много битки, много потисници и до наши дни, но винаги сме оцелявали. И пак ще напиша, с вяра в Бога и в самите нас ще оцелеем и в тази битка.

 

 

Местни избори в община Кюстендил 2019
Купуването и продаването на гласове е престъпление!