Няма проблем при организацията за протичането на изборите в Кюстендилска област, това обяви след проведената среща областният управител Виктор Янев.

Във връзка с организацията на изборите за кметове и общински съветници на 27 октомври 2019 год., в Областна администрация Кюстендил се проведе среща с представители на институции и всички общински администрации от областта. На нея бяха обсъдени предприетите действия и изпълнените ангажименти от участниците в изборния процес.

„Целта на срещата бе да разберем докъде са стигнали по отношение на организацията общинските администрации, защото с Министерство на вътрешните работи сме в непрекъснато съдействие и обмен на информация. Да си изясним има ли някакви проблеми по отношение на изборния ден и по отношение на получаването на бюлетините. За наша радост, представителите на общините казаха, че имат пълна готовност и към момента няма проблеми“, обясни областният управител на Кюстендил.

снимка: Областна администрация Кюстендил

Виктор Янев посочи още, че от страна на Пожарна безопасност и защита на населението са информирали, че се проверяват и до момента са проверени 40 секционни избирателни комисии. До края на другата седмица ще бъдат проверени абсолютно всички. Министерство на вътрешните работи е ангажирано да се опазват самите секции и мисля, че засега проблеми няма”, каза областният управител Янев.

Изборните книжа ще дойдат на 19 октомври /събота/, а бюлетините ще пристигнат на 20 октомври.

От страна на Областна управа в срещата взеха участие също главният секретар Гергана Михайлова и Василка Манчева – директор Дирекция „АКРРДС“.