Лилия Евтимова - Алексиева
кандидат за общински съветник
Община Кюстендил

име и фамилия: Лилия Евтимова - Алексиева
образование: Българска филология, учител
професионален опит, сфера: медии, младежки дейности, политика, образование
политическа принадлежност – членство, предишен мандат, симпатии, подкрепа от партия: БСП

 

 

Защо се кандидатирате?

Днес масово се наблюдава апатичност на младото поколение не само към политиката, а и към всякаква обществена активност. Преди десетина години убеждавах своите приятели и връстници, че развитието на Кюстендил зависи и от нас. Че ние сме хората, които могат да зададат дневния ред на това, което искаме да се случи в нашия роден град, стига да намерим правилната форма. А такива има достатъчно. Кандидат съм за общински съветник, за да покажа на всички тях, че когато човек има желание, намира правилния път, по който да го осъществи.

Как виждате Кюстендил в момента?

Прекрасен град, в който прекаленото спокойствие те убива /съжалявам за силната дума/. Празни улици, с празни погледи в очите на хората. Всеки се е свил в собствения си свят и не се интересува от заобикалящото го. Няма да излъжа, ако кажа, че е жалко, че приятелите ми заминаха да живеят в София, а някои в чужбина. Сами си отговорете защо!

Кое трябва да се промени в Кюстендил лично според Вас?

На база на природните и културни дадености в Кюстендил не можа да се развие туризма, за съжаление. Моето средно образование завърших в ПГИМ“ Йордан Захариев“ със специалност Мениджмънт в хотелиерството именно, защото смятах, че това е бъдещето на града ни. В Кюстендил се намират 4 от 100 – те национални исторически обекта, имаме лековита минерална вода, в подножието сме на прекрасна планина… И какво от това?!

Иска ми се Кюстендил да се развива в посока не само СПА дестинация, а и в сферата на културния туризъм. Иска ми се общината да осигури условия за привличане на реални инвеститори във всякакви сфери, които биха разкрили достатъчно работни места, за да се върнат част от хората, търсещи препитание другаде, а и защо не и на хора от съседните общини. За никого не е тайна, че десетки пътуват ежедневно и работят в София, Благоевград и други общини. На две граници сме, а благодарение на това ходим на пазар в Босилеград и Крива паланка…

Кое ще е първото нещо, което ще направите, ако бъдете избран?

Приемна с граждани по населени места. Не, че не съм запозната с проблемите – в селата това са проблем с водата, боклука, дупките и т.н.

В каква посока ще работите, ако бъдете избран?

Една птичка пролет не прави, както е казал народа. Надявам се в ОС, не само от коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, а и от останалите кандидатски листи, да влязат хора, които наистина искат нещо тук да се случва реално. Бих искала да работя в сферата на младежката, а защо не и социалната политика, а моя болна тема е образованието.

Какво очаквате да постигнете и в какви срокове, ако бъдете избран?

Чувала съм, че един мандат общинският съветник се учи- в кръга на шегата, разбира се. Всеки, който ме познава, знае, че съм човек, който държи на думата си. Ако моите съграждани, ми гласуват доверие на 27 октомври 2019 г. бих работила така в ОС, за да мога да застана с чисто сърце пред хората, които са ме избрали. Не е време за гръмки обещания, време е за сериозна работа.

Кой въпрос искахте да ви зададем и как щяхте да отговорите?

Имам достатъчно опит и не се плаша от каквито и да е въпроси. Ако някой гражданин или опонент има някакви въпроси, да заповяда!

 

 

Местни избори в община Кюстендил 2019
Купуването и продаването на гласове е престъпление!