Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Инициативата за изграждане на детската площадка за запознаване на най-малките жители на селото с правилата за безопасно участие в движението е на кмета Пламен Илиев. Резултатът постигнат с общите усилия на кмета, читалището, детска градина „Първи юни“, която има филиал в с. Соволяно.

Кметът Пламен Илиев подчерта, че партньорството му с Община Кюстендил винаги е било резултатно и отправи предложение към кмета Паунов детската площадка-полигон да се ползва и от други детски градини.

Изградената детска площадка е съоръжение с улици, кръстовища, пътни знаци, светофари, пешеходни пътеки. Чрез игра децата ще усвояват правила за безопасност. Обучението е общо дело на учителките от детското заведение и полицай от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Кюстендил.

Началото бе впечатляващо, бяха демонстрирани умения, познания за безопасност и тематична художествена програма. За успешното им представяне възпитаниците на детското заведение получиха Свидетелство за пешеходец, светлоотразителен ключодържател и прекрасна торта от читалището, с пътни знаци.

Инспектор Бисер Стоилков от сектор „Пътна полиция“ поздрави кмета на селото за инициативата, пожела безопасно участие в движението на малки и големи подчерта, че продължават срещи по пътна безопасност както в детските градини, така и с учениците до 4-ти клас в училищата на областта. Той поздрави учителките на децата за постигнатия резултат при представителното ползване на площадката-полигон.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com