Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Цъфна череша отглеждана от две сестри в кюстендилското село Слокощица. Необичайното явление - череша да цъфти за втори път през годината учуди не само стопаните на къщата, но и техни роднини извън България. Няколко са черешите в двора, като овошките били засадени преди няколко години. Засадили ги за лична консумация. Грижите не са по-различни от тези, които полагат останалите земеделски производители. Кроят се, пръскат се  и се окопават. Тази година въпреки неблагоприятните климатични условия, сестрите набрали солидно количество от черешата, а плодовете били изключително сладки.

"Като разбраха наши познати, дори се пошегуваха, че трябва да очакваме и втора реколта", споделя Сийка Пешева.

Дворът на къщата е засаден с най-различни видове цветя. Мястото е изпъстрено с лилиум, различни видове рози - дори и алпийска, далии, а специално място е отделено и на водните лилии.

"Тайната цветята да са хубави е в постоянните грижи. И аз и сестра ми се занимаваме с часове. Дори и пред тротоара на къщата засадихме. Изкарали сме от цялото място 400 колички с пръст, само и само да ни е красиво", допълва Сийка Пешева.

"Според мен трябва да обичаш цветята и те задължително ще ти се хванат, изобщо те са като децата", допълва кюстендилката.

Черешово дърво цъфна през Август 2018 г. за втори път през годината

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com