Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Кмета Паунов: Бюджетната рамка-2018,с положителен привкус- в рамките на 38,5 млн.

More
3 месеца 2 седмици ago #15360 от Кюстендил Инфо
Кюстендил Инфо created the topic: Кмета Паунов: Бюджетната рамка-2018,с положителен привкус- в рамките на 38,5 млн
...

Зам.кмета Надя Каратова уточни,че бюджет 2018 е на база фискални правила от закона за публчните финанси ,указания на финансовото ведомство, предложения на второстепенните разпоредители с бюджета на кметове и кметска наместници.Основата цел на бюджет 2018-запазавне на бюджетното салдо и подобряване на финансовото състояние на общината.

В общинска заседателна зала се проведе публично обсъждане на бюджет -2018 на община Кюстендил,кмета Паунов определи бюджетната рамка за настоящата година като очертаваща се положителен привкус,предаде репортер на «Кубер прес».По думите му бюджета ще е рамките на 38,5 млн. лв.-с положителна тенденция в приходната база,същевременно с намаление на част от разходите, свързани с ЕСКО договори и реализирани проекти, които вече са изплатени. Според градоначалника акцентите ще продължат да бъдат в областта на преодоляване в негативната тенденция в демографския прираст.
Той добави,че положително е увеличаването на броя на работните места, негативното- все по-малко са хората които желаят да ги заемат.Според кмета това е негативна тенденция в цялата страна, но изключително тежка е в региона.
Във финансова рамка 2018 са заложени инвестиции основно в общинска база, подобряване на пътната инфраструктура и подобряване на мрежата за минерална вода, което е предпоставка за инвестиции и привличане на туристи.
Градоначалникът поясни,че пердстой отчиане на прираста на туристите в Кюстендил,като добави-за парк-хотел „Кюстендил”-близо с 30% е по-висок ръстът на нощувките и броя на приходната база.
Кмета отбеляза още,че един от акцентите е инвестицията в образованието,много работа с бизнеса съответно адаптация на специалностите към нуждите на регионалния бизнес.
Зам.кмета по финансите в община Кюстендил Надя Каратова поясни ,че че бюджет 2018 е на база фискални правила от закона за публчните финанси ,указания на финансовото ведомство, предложения на второстепенните разпоредители с бюджета на кметове и кметски наместници.Основата цел на бюджет 2018-запазавне на бюджетното салдо и подобряване на финансовото ссътояние на общината.
Общия размер на очакваните приходи са в размер на 41млн.381хил.600лева,в т.ч. от държавни субсидии 25млн.237хил.500лева,собствени приходи -13млн.493хил.500лива очакванията са общо приходите да бъдат повече с над 2 млн.579,4хил.лв.
През 2018 се очаква от таксиметрови превози с издадени около 200 разрешителни в общинската хазна да влязат 60 000 лева.
Надя Каратова каза,че ще бъде продължена кампанията по изнесени каси в населените места и за втора година плащане на налози по Интернет,през 2017 по-този начин са били събрани повече от 20 000 лева.
По-малки са очакваните приходи от продажба на общинско имущество и активи -310 000лева,и от глоби също по-малко-190 000 лева.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com