Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са установили и задържали трима мъже – на 26, 28 и 30 години, за притежание на наркотични вещества. При извършената проверка от тях са иззети общо 15.33 грама амфетамин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Тримата мъже са задържани за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил, срещу тях са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера призори е възникнал скандал между трима мъже от Рила, който прераснал в побой.Единият от тях е със счупени пръсти на ръка. Оказана му е помощ в ЦСМП в Благоевград, другите двама участници в сбиването са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

2 ПТП са възникнали през почивните дни в Кюстендилско – 72-годишен водач на л.а. „Смарт“ е блъснал на пешеходна пътека в Кюстендил 55-годишна пешеходка, пострадалата е настанена в кюстендилската болница със счупен люмбален прешлен; 15-годишен неправоспособен водач на мотоциклет „Ямаха“ е причинил ПТП – пострадали са той и возещото се 15-годишно момиче с него. Водачът е настанен в кюстендилската болница със съмнение за комоцио и контузни наранявания, момичето е закарано в столично здравно заведение с пукнат череп. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

През почивните дни са заявени 2 извършени престъпления –в Дупница е извършена кражба на бормашина и инструменти от къща, в Кюстендил е извършена кражба от автомобил на пари и таблет. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи на РУ Дупница и РУ Кюстендил. Започнати са досъдебни производства.

8 пожара са гасили екипи на РСПБЗН през почивните дни в Кюстендилска област, 3 от тях са нанесли щети – при пожар в автомобил, причинен поради техническа неизправност, е изгорял двигателен отсек и арматурно табло. В Дупница небрежно боравене с открит огън в имот в Дупница е причинило пожар, изгорели са част от бараката, покривна конструкция и 0л5 куб. м дърва за огрев, няма пострадали хора.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 26-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. При извършената проверка – в широкия център на града, от него е иззета опаковка с канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Задържаният ще остане 24 часа в ареста на РУ Кюстендил, започцнато е дознание по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Бобов дол е получен сигнал от служителка на игрална зала в града за извършен грабеж. Тя е била нападната от маскирано лице призори, нападателят не успял да открадне парите от оборота, но отнел дамската й чанта с документите. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, предприети са незабавни издирвателни действия от служителите на РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи дупнишки полицаи са задържали двама мъже – на 30 и на 20 години, за притежание на високорисково наркотично вещество. Проверката полицаите извършили в района на ЖП гарата, от по-младия мъж са иззели опаковка с 1.18 г кокаин, от другия – 10.41 г кокаин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Двамата мъже са известни на полицията с противозаконни деяния, осъждани са. Ще останат в полицейския арест 24 ч. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Без нарушения на обществения ред и пътни инциденти премина почитането на големия християнски празник Свето Успение Богородично в Рилския манастир, не бе допуснато извършването и на други престъпления.

От днес до 20 август на Седемте рилски езера ще се проведе съборът на Бялото братство, в района на събора и по маршрута за придвижване на участници и гости ще има засилено полицейско присъствие, за да не се допускат инциденти и нарушения на обществения ред, които да помрачат празника, служители на РУ Дупница и придадени сили ще проведат специализирана полицейска операция .

В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил са задържали двама 22-годишни младежи за притежание на наркотични вещества, от тях е иззета опаковка с канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Двамата младежи са проверени в двора на училище в града. В центъра на Кюстендил е задържан непълнолетен младеж с 8 опаковки канабис, на ул. „Бенковски“ в града служителите на реда са задържали 28-годишен мъж от с. Слокощица, от него е иззета опаковка канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в с. Стоб 39-годишен мъж от Благоевград с автомобила си е попречил на движението на автобус с пътници, пътуващ по линията София -Рила . Принудил е водача на автобуса да спре, нанесъл му е удари с юмрук и нож. Пострадалият е обслужен от ЦСМП Благоевград и освободен, 39-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са започнати 2 бързи полицейски производства срещу водач на нерегистрирани МПС.

В РУ Кюстендил е започнато бързо полицейско производство срещу 62-годишен водач на автомобил за управление след употреба на алкохол. Проверката е извършена в с. Трекляно, дрегерът е отчел резултат 1.79 промила алкохол в издишания въздух.

Вчера в с. Раненци е възникнало ПТП между трактор и л.а. „Шкода“, пострадало е 2-годишно дете, пътуващо в лекия автомобил. На детето е оказана медицинска помощ от ЦСМП, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени кражба на пикап „Мазда“, който е бил паркиран пред сградата на бившия стопански двор в с. Коняво, неправомерно иззсичане на 32 широколистни дървета от землището на с. Дождевица – общинска собственост. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на районните служби ПБЗН са гасили 7 пожара в Кюстендилска област, 4 от тях са причинени поради небрежност и материални загуби не са допуснати. При пожар,възникнал около 3.30 часа на 21 юли в къща в с. Търновлак, е загинал 66-годишният собственик. Огънят е нанесъл и материални загуби, унищожени са вторият етаж на къщата и покривната конструкция. Пожарът е гасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасен е първият етаж на къщата. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.

Небрежно ползване на нагревателни уреди е причинило пожар в апартамент в Дупица на 21 юли, унищожени са бяла, черна и компютърна техника, няма пострадали хора. При пожар в землището на с. Бараково са изгорели 8 дка пшеница, пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън, противопожарният екип е спасил 25 дка посеви. Пожарът е възникнал на 22 юли.

Пожарът, възникнал в сметището на с.Бараково, е възникнал на 21 юли , причинен е поради небрежност, гасили са екипи на РСПБЗН Рила, сметището е под наблюдение, няма опасност за гражданите.

На 21 юли екип на РСПБЗН Дупница е оказал техническа помощ на болница в града – отстранена е змия от двора на здравното заведение. Няма пострадали хора.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com