Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kustend2/public_html/plugins/system/jsntplframework/libraries/joomlashine/template/megamenu.php on line 228
Криминална хроника

Навигация

Вчера кюстендилски полицаи при проведени оперативни действия са установили 14-годишно момче с 2 газови оръжия – пистолет и револвер. Оръжията са иззети, работата по случая продължава РУ Кюстендил днес със семейството на момчето, което до този момент не е попадало в полезрението на полицията с противообществени прояви. Ще бъдат назначени експертизи на оръжията, а материалите предстои да бъдат докладвани на прокуратурата.

Досъдебно производство е започнато в РУ Кюстендил срещу 40-годишен мъж от града за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка от него полицаи са иззели 8 опаковки хероин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е започнато досъдебно производство за нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа. Проверката е извършена с представители на електродружеството на ул. „Отовица“ в града.

Вчера 64-годишен мъж от с. Жиленци е запалил сухи треви в имота си, огънят се разраснал и частично унищожил л.а. „Ситроен“, барака и 1500 кв. м овощна градина. Пожарът се е развил върху площ от 50 дка, угасен е от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил. Няма пострадали хора. На причинителят на пожара ще бъде съставен акт.

Вчера екипи на районните служби ПБЗН са гасили още 10 пожара в областта, щети не са допуснати. Пожарите са причинени поради небрежност.

През изминалото денонощие са установени и задържани от служители на полицията трима притежатели на наркотични вещества. Единият е установен на ул. „Дружба“ в гр. Бобов дол, другите двама са установени в Дупница. От всички са иззети опаковки с канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Задържаният в РУ Бобов дол е 18-годишен, задържаните в ареста на РУ Дупница са на 21 и 22 години. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Бобов дол и РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалото денонощие в Кюстендилска област са възникнали 21 пожара. 20 от тях са причинени поради небрежност. Противопожарните екипи не са допуснали огънят да нанесе материални загуби. Единият пожар е причинен от късо съединение в бунгало в частен имот в с. Мурсалево. Изгорели са бунгалото и фургон. Няма пострадали хора.

Досъдебни производства са започнати вчера в РУДупница за неправомерно присъединяване на 3 абоната към електропреносната мрежа. Проверките са извършени вчера на ул. „Малина“ в Дупница от служители на електродружеството и РУ Дупница.

Вчера в РУ Дупница са задържани двама младежи - на 19 и на 20 г., за сбиване на ул. „Венелин“ в града, имали за уреждане лични проблеми. Ще останат в полицейския арест 24 часа, по случая е образувана преписка.

Вчера в Кюстендил - в кв. „Герена“ е възникнало ПТП между автобус „Ивеко“ и л.а. „Субаро“. Лекият автомобил се е ударил в спрелия на „стоп“ автобус. Водачката на лекия автомобил е настанена в кюстендилската болница за лечение. Автобусът е превозвал ученици. Няма пострадали деца. Причините за пътния инцидент се изясняват, започнато е досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера в Кюстендилска област са възникнали 16 пожара, всички са причинени от небрежно боравене с открит огън. 2 от пожарите са нанесли щети – в с. Блато, общ. Бобов дол, са изгорели 15 овощни дръвчета при пожар в овощна градина . Противопожарният екип е спасил от унищожение 6 сгради и 10 кошера.

В село Жиленци при пожар в къща са изгорели 70 кв. м покривна конструкция и дограма, спасени са от опожаряване 2 сгради.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 22-годишен младеж за притежание на амфетамин. При извършена проверка на ул. „Земен“ в града от него е иззета опаковка с бяло прахообразно вещество. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил,уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница вчера срещу 32-годишен водач на л.а. БМВ за управление след употреба на упойващи средства. Тестът е направен с техническо средство. Проверката е извършена на ГП Е 79, водачът е от София.За случая е уведомен дежурен прокурор.

11 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област. Горели са сухи треви и храсти, един от пожарите е възникнал в землището на Дупница над тунела на АМ „Струма“ и в близост до смесена гора. Противопжарният екип, гасил на място е установил, че в периметъра на пожара има около 10 огнища , горят треви и храсти, пожарът се е развил на площ от 20 дка. Материални загуби не са допуснати, спасена е от опожаряване на 10 дка смесена гора.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com