Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 26-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. При извършената проверка – в широкия център на града, от него е иззета опаковка с канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Задържаният ще остане 24 часа в ареста на РУ Кюстендил, започцнато е дознание по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Бобов дол е получен сигнал от служителка на игрална зала в града за извършен грабеж. Тя е била нападната от маскирано лице призори, нападателят не успял да открадне парите от оборота, но отнел дамската й чанта с документите. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, предприети са незабавни издирвателни действия от служителите на РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи дупнишки полицаи са задържали двама мъже – на 30 и на 20 години, за притежание на високорисково наркотично вещество. Проверката полицаите извършили в района на ЖП гарата, от по-младия мъж са иззели опаковка с 1.18 г кокаин, от другия – 10.41 г кокаин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Двамата мъже са известни на полицията с противозаконни деяния, осъждани са. Ще останат в полицейския арест 24 ч. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Без нарушения на обществения ред и пътни инциденти премина почитането на големия християнски празник Свето Успение Богородично в Рилския манастир, не бе допуснато извършването и на други престъпления.

От днес до 20 август на Седемте рилски езера ще се проведе съборът на Бялото братство, в района на събора и по маршрута за придвижване на участници и гости ще има засилено полицейско присъствие, за да не се допускат инциденти и нарушения на обществения ред, които да помрачат празника, служители на РУ Дупница и придадени сили ще проведат специализирана полицейска операция .

В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил са задържали двама 22-годишни младежи за притежание на наркотични вещества, от тях е иззета опаковка с канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Двамата младежи са проверени в двора на училище в града. В центъра на Кюстендил е задържан непълнолетен младеж с 8 опаковки канабис, на ул. „Бенковски“ в града служителите на реда са задържали 28-годишен мъж от с. Слокощица, от него е иззета опаковка канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в с. Стоб 39-годишен мъж от Благоевград с автомобила си е попречил на движението на автобус с пътници, пътуващ по линията София -Рила . Принудил е водача на автобуса да спре, нанесъл му е удари с юмрук и нож. Пострадалият е обслужен от ЦСМП Благоевград и освободен, 39-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са започнати 2 бързи полицейски производства срещу водач на нерегистрирани МПС.

В РУ Кюстендил е започнато бързо полицейско производство срещу 62-годишен водач на автомобил за управление след употреба на алкохол. Проверката е извършена в с. Трекляно, дрегерът е отчел резултат 1.79 промила алкохол в издишания въздух.

Вчера в с. Раненци е възникнало ПТП между трактор и л.а. „Шкода“, пострадало е 2-годишно дете, пътуващо в лекия автомобил. На детето е оказана медицинска помощ от ЦСМП, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени кражба на пикап „Мазда“, който е бил паркиран пред сградата на бившия стопански двор в с. Коняво, неправомерно иззсичане на 32 широколистни дървета от землището на с. Дождевица – общинска собственост. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на районните служби ПБЗН са гасили 7 пожара в Кюстендилска област, 4 от тях са причинени поради небрежност и материални загуби не са допуснати. При пожар,възникнал около 3.30 часа на 21 юли в къща в с. Търновлак, е загинал 66-годишният собственик. Огънят е нанесъл и материални загуби, унищожени са вторият етаж на къщата и покривната конструкция. Пожарът е гасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасен е първият етаж на къщата. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.

Небрежно ползване на нагревателни уреди е причинило пожар в апартамент в Дупица на 21 юли, унищожени са бяла, черна и компютърна техника, няма пострадали хора. При пожар в землището на с. Бараково са изгорели 8 дка пшеница, пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън, противопожарният екип е спасил 25 дка посеви. Пожарът е възникнал на 22 юли.

Пожарът, възникнал в сметището на с.Бараково, е възникнал на 21 юли , причинен е поради небрежност, гасили са екипи на РСПБЗН Рила, сметището е под наблюдение, няма опасност за гражданите.

На 21 юли екип на РСПБЗН Дупница е оказал техническа помощ на болница в града – отстранена е змия от двора на здравното заведение. Няма пострадали хора.

Двама мъже са задържани от служители на РУ Рила през изминалата нощ за извършен грабеж. Малко преди полунощ те нападнали 43-годишен мъж на ул. „Крайречна“ в града, нанесли му няколко удара и му отнели чанта с мобилен телефон, 80 лв. и други лични вещи.

Жертвата на грабежа е подал сигнала лично в полицията в Рила, последвали са незабавни издирвателни действия, двамата извършители са установени и задържани – единият е непълнолетен, другият е на 29 години, от Рила са. Иззета са от тях чантата и мобилният телефон. Работата по случая продължава РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор. Задържаните са известни на полицията с противозаконни деяния.

Вчера екипи на РСПБЗН – Дупница, са оказали помощ за отводняване на 2 къщи след дъжда в града, екип на РСПБЗН – Кюстендил, е оказал помощ за отстраняване на опасно надвиснали предмети от къща в града след бурята. Няма пострадали хора.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com